Geschiedenis                                 

Het bedrijf werd in 1991 in Haelen opgericht door Jacques Criens en zijn zoon Eric met het planten van leliebloembollen. Door de jaren heen groeide het bedrijf sterk uit, in 1998 werden de taken van Jacques overgenomen door zijn tweede zoon, Stefan en sinds die tijd vormen de broers Maatschap Criens. In 1991 werd er gestart met het telen van de asperges. Door het succes van de asperges besloten de broers om meer te doen aan de teelt van gezondheidsproducten. En zo werden de aspergevelden in 2005 uitgebreid met verwarmde bedden.

In dezelfde tijd kwamen Eric en Stefan in contact met blauwe bessen telers, die op basis van in Amerika gepubliceerde onderzoeken overtuigd waren over de goede en gezonde eigenschappen van de blauwe bessen. Beide waren onder de indruk van tot nu toe weinig bekende product. Na een excursie naar Canada, waar blauwe bessen heel populair zijn, besloten zij om met de leliebloembollen te stoppen. In het najaar 2007 werden in Haelen de eerste blauwe bessen struiken aangeplant en een half jaar later uitgebreid met 15 hectare in Grathem. Inmiddels beschikken Eric en Stefan Criens over 32 hectare velden met blauwe bessen en 8 hectare asperge bedden. In 2009 kreeg de maatschap een nieuwe naam: Criens Blueberries.       

                                                                                                                                                           . 


Wilt u meer weten over de productie, rassen en eigenschappen klik dan op asperge rassen of  blauwe bessen rassen.

Naast de teelt van asperges en blauwe bessen, worden deze gezondheidsproducten, plus de blauwe bessen producten zoals jam, sap, siroop, likeur en wijn verkocht in ons winkeltje.